Разпродажба! Темулавак ( прах ) Преглед отблизо

Само онлайн

Темулавак - прах ( куркума ) - Java turmeric

12,50 лв

2

Нов продукт

100 грама

 

Вече и в България - лечебната куркума        Java turmeric с 15 % повече от веществото куркумин.

Продукта е от 100 % лечебна куркума.

Повече детайли

Ускорява възстановяването на черния дроб и образуване на  нови чернодробни клетки. Използва се за детоксикация на тялото и облекчаване на болки в ставите. Намалява количеството на жлъчната секреция и нивото на холестерола в кръвта. Неговите антибактериални и антиоксидантни свойства, са много полезни от гледна точка на използването му като хранителна подкрепа.

 

 

ОСНОВНО СЕ ПРИЕМА ЗА :

 

предотвратяване и лечение на проблеми в черния дроб и жлъчката

възстановяване на чернодробни клетки

предотвратяване на пред и менструални болки

проблеми при хепатитни заболявания и анти-HIV

противодействие на ефектите на стареенето

увеличаване енергийното ниво

подобряване апетита

намаляване холестерола и миризмата на тялото

 

 

Начин на приготвяне и дозировка:

 

При изострен проблем :

 

1 чаена лъжичка темулавак се вари в 500 - 600 мл. вода до извиране на водата до половината количество. Прецежда се и се консумира изстинал до стайна температура на 2 пъти през деня.

 

За превантивни цели :

 

1 чаена лъжичка темулавак се залива с 500 - 600 мл. вряща вода. Запарва се от 10 до 15 минути, след което се разбърква и прецежда.

 

Темулавак на прах е лесен за прием и с няколко лъжички кисело мляко или лъжичка качествен мед или с топло прясно мляко

 

Не се препоръчва при бременност, както и заместване на изписани фармацевтични лекарства.

 

Многократно се засилва ефекта при комбинация с Мениран.

 

 

И ОЩЕ ЗА ТЕМУЛАВАК (Curcuma Xanthorrhiza Roxb )

 

Притежава толкова много полезни свойства, че за момента е на първо място в списъка с лечебни и най-често споменавани растения. 

Едно от основните предимства на куркумата е противовъзпалителният й ефект. Това, заедно с обезболяващото й действие, се използва успешно в третирането на артритни заболявания от всякакъв вид и стадий. Куркумата е естествено противовъзпалително средство без стероиди, което може да се поема цял живот без странични ефекти.

Лабораторни проучвания показват, че приемът на куркума има положителен ефект при ракови заболявания. Резултатите показват по-голямо количество унищожени ракови клетки, намаляване на размерите на туморите и блокиране формирането на ензимите разпространители при включване на куркумата като съпътстващо лечение. 

Приемът на куркума също така успокоява алергични реакции на организма от всякакъв произход, както и повишава резистентността на тялото към дразнещия фактор.

Друго полезно свойство на куркумата е, че подкрепя храносмилането и ускорява метаболизъма на мазнините. Известно е също, че за намаляването на кръвната захар и понижаването на инсулиновата резистентност за момента не е открито друго природно средство, което да има толкова силен ефект, колкото куркумата. Изследванията през последните пет години показват, че за засилването на чувствителността към инсулин куркумата е буквално 400 пъти по-силна от обикновените лекарства. Освен това помага за предотвратяване и забавяне на болестните състояния, формирани вследствие диабет. Още един важен положителен ефект от приема на куркума е намаляването на симптомите на депресия. Резултатите от клинично проучване от 2013г. показват, че при лека депресия куркумата може да се използва като основно, ефективно и безопасно лечение вместо конвенционалните лекарства.

Над 6000 изследвания показват, че куркумата притежава мощността на действие на лекарствата от конвенционалната медицина, в някои случаи даже има по-голям ефект от нея. Плюсът на лечението с куркума е, че няма странични ефекти за разлика от конвенционалните лекарства. 

 

И още за куркумата :

https://takprosto.cc/kak-prinimat-kurkumu-v-lechebnyh-celyah/

Други продукти

Разгледани продукти