Червен джинджифил - прах ( red ginger ) Преглед отблизо

Червен джинджифил - прах ( red ginger )

4

Нов продукт

100 грама

 

Вече и в България редкия дори и в Индонезия червен джинджифил

Повече детайли

Червеният джинджифил е с по-малък размер в сравнение с други видове джинджифил, а освен това е и червен на цвят. Използва се в билковата медицина и не е хранителна добавка към ястията. Съдържа високо летливо масло, състоящо се от zingeberin, kamfena, lemonin, zingiberal, и shogool.

 

И най-важното чудодейния - gingerol

 

Широко използван в индонезийската традиционна медицина, като ефикасна хранителна подкрепа, с подчертан благотворен ефект при функционални нарушения за :

 

Настинка и грип

Главоболие и гадене

Подобрява диабета

Мускулни болки

Облекчаване на астма

Намаляне на излишни килограми

Увеличаване на сексуалната възбуда

Против преждевременна еякулация

Против импотентност

 

Също така, джинджифилът е доказано силен антиоксидант, както и че смекчава болки в стомаха, полезен за проблеми с храносмилането и подуване на корема, хранително отравяне, и запек.

 

Начин на приготвяне и дозировка:

 

При изострен проблем :

 

1 чаена лъжица червен джинджифил се вари в 500 - 600 мл. вода до извиране на водата до половината количество. Прецежда се и се консумира изстинал до стайна температура на 2 пъти през деня.

 

За превантивни цели :

 

1 чаена лъжица червен джинджифил се залива с 500 - 600 мл. вряща вода. Запарва се от 10 до 15 минути, след което се разбърква и прецежда.

 

З лесна консумация може да бъде приеман и с кисело/прясно мляко или мед

Не се препоръчва при бременност, както и заместване на изписани фармацевтични лекарства.

 

Многократно се засилва ефекта при комбинация с Мениран.

 

Вижте и още за джинджифил :

 

https://authoritynutrition.com/11-proven-benefits-of-ginger/

Други продукти

Разгледани продукти